Wednesday, June 2, 2010

naseb baek aku duk m'sia

lamenye la x update blog sni tp mcm la lame sgt ko x menulis bpe ari je pn.haha
banyak ari x tulis kt sni sbb nye asyik duk umh je x kua2 so cm xdek life yg nk dishare la
sebab arini aku kua umh so ade la mnde n idea nk ckp kt sni ni..hihi
ok mari kte mula la kn ari kite ngn bismillahirahim n hope sume die bawah lindungan
Allah semesta alam ini dengan gembiranye
arini aku kua g teman housamate aku g hospital lepas zohor sebab
badan die naek gatal cm alergi sepi a.k.a alergic
abes satu badan die naek skali tgk ade gak cm "lapar garam"aku xtau la nk luarkn die
tu term base kelatan la yg aku tau.may b kalo luarkn die jd "xcukup garam" kot la
*ok sila jgn rosakkn term kalo xtau diam jgn pandai reka ye*hahha
mule kteorg g hospital delta dekat syarie jehan dekat ngn galak gak la saje je la nk try situ
smpi sane dkt registersion tu ckp la nk jmpe doctor n kteorg tunjuk la alergic
bole plk la die ckp ow sory ye kteorg xdek doctor utk sakit kulit ni
hello kteorg suh check je dulu kot bkn nye nk pakar terus
mmg kampung gile la hospital tu ok sekali lagi HOSPITAL!!!
pastu naseb baek dkt registersion ade sorang doctor n thnx Allah
he can speak english,kalo x tau la kteorg nk bt cmnekn mmg ckp mcm yam ngn itik la
kt situ sorg arab sorg melayu x ke pelik tu ckp*spe suh arab x pro sgt padan muke anda*
pastu dr tu tgk n die ckp mmg alergic pn ni then die bg la cadangan kt kteorg
kalo nk suh doctor check ade 2 option
1-same ade koram datang esk pagi kt hospital depan delta ni as pesakit luar
then check la sbb esk ade part dermatology=skin
2-atau pn koram g sikkah kt situ ade clinic dermatology banyak sgt!!
adoiyai kteorg ni dh la tgh stdy week bole plk die bg idea cmtu
bapak malas nk g sume tempat tu kalo bole nk settle trs arini..so kteorg pn decide g hospital
laen plk la kterog g hospital salab dekat je x jauh pn jalan depan sket je
hurmmm yg cool gile hospital ni,kteorg naek2 bole trs g bilik dr tunjuk kt die la x yah
g registersion la!!hebat bukan???kalo kt m'sia mne bole pakai redah cmtu je
*aku ni plk first time la g hospital salab sbb tu la jakon sangat kot*sila jgn gelak..haha
pastu dh jmpe dr die pn check la mmbe aku ni haa..tu pn check cm nk x nk je
belek2 tgk2 cmtu je cm geram la gak baek ko xyah jd doctor kalo cmtukn aku pn bole
pastu doctor tu call la nurse die kot then datang la minah arab ni pki sume putih
die datang2 tnye mane stu yg sakit???mule igt aku la adoi
then die pn kua kn la ubat n picagari*wah baku nye ayat anda*haaha...bgs2 sayangi la bhse anda
back to da topic pls....
so die kuakn mnde2 alah tu nk bt ape??nk inject la cik adek sayang xkn la nk buat tulis plk
mmg ganas gile la die cara die masukn ubat dlm picagari tu tp tgk la plk arab kot..hahaha
then die cr la vein mmbe aku nk cocokkn then trs cocok la xdek letak alcohol ape pn
mmg cocok terus la terbaek la mmg aku kne tu..mmg sakit la
pastu dh siap inject tu kne tggu la igt nk tnye la doctor kalo nk bt alergic test ade x??
tp malang snye kt bumi bernama egypt ni xdek test mcm tu sedyh bukan??terima je la
sementara menunggu tu mcm org la kteorg nmpk nye
ade yg kne tolak ngn while chair ade yg ngn ape nme mnde alah tu ala lupe la
sng aku pngl katil begerak ade tayar..hahahhaa lawak2
yg part paling bestnye ade makcik yg tolak katil mule2 mse kteorg tgk la
then 5 minit kemudian makcik tu mop lantai plak
td jd nurse tolong tolak katil tibe2 jd makcik readicare la plak mmg kagum gile la aku tgk
nmpk sgt jimat pakai org sme la nnt aku rse x laem lg makcik tu jd doctor plk kot
bole check patient sakit plk..hahahha
time tu jugak la aku terpikir la kalo aku la jd paitent kt situ bkn jd sehat lg sakit ade la
naseb baek la aku duk m'sia doctor n nurse2 kt sne sume bagus2 n terbaek la
saye sayang doctor n nurse2 m'sia TIME KASIH SUME
pastu dh settle sume kteorg pn balik la
the end of story...
ok la angin aku dah dtg so penat nk sendawa ni so gtg now*buruk tul perangai ek*
mak mertua tau abes aku..hahhahaah

p/s:dalam kte duk sebuk berblog n bce blog ni jgn lupe bace doa tu saudara2 kte yg gaza tu
n keep updating pasal dieorg tau..aku update je tp just x bt entry je sbb rse rmi dh buat
n satu lg doakn my parent jugak ek td call dua2 kne diarrhea 2ari dh
semoga mama n abah cepat sembuh n tuk 25 lg kakitangan ipk semoga cpt sembuh ye
doakn kteorg stdy well ye exam 12 ni..hoho
takut sgt!!!!
sory xdek gmbr mls nk snap td...


handoff






2 comments:

mizz rokawa said...

bez gle cte awk psl mak cik radicare tuh???mang t'baik rr mak cik tuh...huhuhuh...

drcaries said...

hahah..coolkn macik tu!!!

 
design by suckmylolly.com