Tuesday, December 29, 2009

asap itam asap putih...


allo..allo test2 ok x??ok2..hihi igt x ok td hoho ye la lame ko tidak mencoret dlm blog ni...rindu gile kot n menulis tetapi ape boleh buat bz + malas nk menaip= xdek la hasil dalam blog ni...ok2 jom kte bercerita berkenanan dengan tajuk yg dieberi pada hari ini iaitu"asap itam n asap putih".wah2 skema gile ayat kali ni maklum la lame dh x gune ayt skema cm rindu la plak nk gne..gegegeg sejuk gile sekarang ni,kalo nk tau ni tgh winter sekarang ni tp mmg sejuk awi2 la...
eh rse nye tajuk kt ats xdek kaitan lansung kot ngn post kali ni tp yg ade nye kabus je kot..tp kire asap gak la tu ek..hihi sebenar nye cm ni,ari ahad ritu mse nk g kelas anatomy pagi tu kabus tebal gile x penah tengak kabus setebal tu,dh la pagi tu agk bangun lambt gak la so x sempat la nk tgk keadaan kt luar cmne so cm x tau la sejuk ke x ??hihi sebab nye kt dalam bilik pasang heater so x tau la sejuk ke x kt lua tu..ohoho..
keluar je dr umh mmg sejuk abes pastu kebus tebal gile kot,b4 ni x penah lagi kabus setebal tu kot..so diri ini jadi la agk excited sket tgk keadan tu nye lalu merase kn perlu la umntuk bergamabr..hahah
tanpa membuang mase diri ini meminta hp sony kepunyaan jaa untuk die gunekan..jaa dengan baek ati nye malayan saje la sahabat die yg sorg ni sbb die tau dh la perangai member ni sorg ni suke sgt amk gmbr atu bole die panggil gile lenser la..hahaha
so mari la kte sme2 melihat gmbr2 yg berjaya di snap oleh mereka ye..hooho


paah pn nk tarik muffle aku ke???




wif hana n her boots!!




jaa model pf da kabus



lihat tebalkn kabus ni
yg kt bwh ni dr jrk jauh n yg atas bile dh msk dlm kabus...cool gile

Tuesday, December 22, 2009

kasih seorang ayah...




Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa,
yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri, yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya…..
Akan sering merasa rindu sekali dengan Mamanya..Lalu bagaimana dengan Papa?
Mungkin karena Mama lebih sering call untuk menanyakan keadaanmu setiap hari,
tapi tahukah kamu,
jika ternyata Papa yang mengingatkan Mama untuk call kamu?Mungkin dulu sewaktu kamu kecil,
Mama yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sepulang Papa bekerja dan dengan wajah lelah Papa selalu menanyakan pada Mama tentang keadaanmu dan apa yang kau lakukan seharian?Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil……
Papa biasanya mengajar putri kecilnya naik basikal and setelah Papa mengganggapmu boleh, Papa akan melepaskan roda bantu di basikalmu…Kemudian Mama bilang : “Jangan dulu Papa, jangan dilepas dulu roda bantunya” ,Mama takut putri manisnya terjatuh lalu terluka….Tapi sadarkah kamu?Bahwa Papa dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu mengayuh basikal dengan betul karena dia tahu putri kecilnya PASTI BOLEH
.Pada saat kamu menangis merengek meminta doll atau mainan yang baru, Mama menatapmu hiba.Tetapi Papa akan mengatakan dengan tegas : “Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang”
Tahukah kamu, Papa melakukan itu karena Papa tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi?Saat kamu sakit , Papa yang terlalu khawatir sampai kadang sedikit membentak dengan berkata : “kan papa dh cakap! kamu jangan minum air sejuk!”.Berbeza dengan Mama yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.
Ketahuilah, saat itu Papa benar-benar mengkhawatirkan keadaanmu.Ketika kamu sudah beranjak remaja…..Kamu mulai menuntut pada Papa untuk dapat izin keluar malam, dan Papa bersikap tegas dan mengatakan: “Tidak boleh!”.Tahukah kamu, bahwa Papa melakukan itu untuk menjagamu?Karena bagi Papa, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa berharga..
Setelah itu kamu marah pada Papa, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu…Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah Mama….
Tahukah kamu, bahwa saat itu Papa memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya,Bahwa Papa sangat ingin mengikuti keinginanmu,
Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu.Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan Papa melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu.Maka yang dilakukan Papa adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat risau…
Dan setelah perasaan risau itu berlarutan …Ketika melihat putri kecilnya pulang larut malam hati Papa akan mengeras dan Papa memarahimu.. .Sedarkah kamu, bahwa ini sebab yang di sangat ditakuti Papa akan segera datang?“Bahwa putri kecilnya akan segera pergi meninggalkan Papa”Setelah lulus SPM, Papa akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktar atau CIKGU
.Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan Papa itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti…Tapi Papa tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan Papa Ketika kamu menjadi gadis dewasa….
Dan kamu harus pergi kuliah di tempat lain…Papa harus melepasmu .Tahukah kamu bahwa badan Papa terasa kaku untuk memelukmu?Papa hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.
.Padahal Papa ingin sekali menangis seperti Mama dan memelukmu erat-erat.Yang Papa lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk bahumu berkata “Jaga dirimu baik-baik ya sayang”.Papa melakukan itu semua agar kamu KUAT….kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.
Disaat kamu mahukn wang untuk membiayai yuransemester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah Papa.Papa pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekedar meminta doll baru, dan Papa tahu ia tidak bole memberikan yang kamu inginkan…
Kata-kata yang keluar dari mulut Papa adalah : “Tidak…. Tidak boleh!”Padahal dalam batin Papa, Ia sangat ingin mengatakan “Iya sayang, nanti Papa belikan untukmu”.Tahukah kamu bahwa pada saat itu Papa merasa gagal membuat anaknya tersenyum?
Saatnya kamu bergelar sebagai seorang sarjana.Papa adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.
Papa akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat “putri kecilnya yang tidak manja berhasil m'besar dewasa, dan telah menjadi seseorang yang berjaya
”Dan akhirnya….Saat Papa melihatmu duduk di Pelamin bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya pantas menggantikannya, Papa pun tersenyum bahagia….Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu Papa pergi kebelakang pelamain sebentar, dan menangis?
Papa menangis karena papa sangat berbahagia, kemudian Papa berdoa….Dalam doanya kepada Tuhan, Papa berkata: “Ya Tuhan tugasku telah selesai dengan baik….Putri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita yang cantik….
Bahagiakanlah ia bersama suaminya…”Setelah itu Papa hanya bole menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk…Dengan rambut yang telah dan semakin memutih….Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya….
Papa telah menyelesaikan tugasnya….Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita…Adalah yang selalu terlihat kuat…Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis…Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu. .
Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa “KAMU BOLE” dalam segala hal..Yup, banyak hal yang mungkin tidak bole dikatakan Ayah / Bapak / Abah / Papa / baba kita… tapi setidaknya kini kita mengerti apa yang tersembunyi dibalik hatinya ;)
Yes I love you so much, abah…my beloved man...


.

Friday, December 11, 2009

tenet menggong!!!

x suke tenet malam ni sket2 serve not found...
padahal ade je laen tp die asyik nk serve not found je...
bak kate kinah tenat berat la tu but aku still x paham ape itu tenet berat..
so update later guyz menci tenet malam ni....

Sunday, December 6, 2009

motivasi sejenak


8 Steps To Success



“Without the vision of a goal, a man cannot manage his own life, much less the lives of others.” – Genghis Khan

You need to know what you really want to achieve in your life. Clear goals will keep you focused on what you really want to achieve. Warren Buffett – the 2nd richest man in the world and the most successful investor – said his companies ability to generate such large profits is the result of being able to set clear goals by focusing on what is really important, and not paying attention to things that would distract his company.

  • Positive Thinking

Think positively all the times. Undo negative conditioning, work on building positive beliefs and use your imagination to help you create the life you truly desire. Even if negativity grabs your attention, refocus on the positive. Do not let self-limitations hold you down. It’s not easy but your magnificent mind is so powerful that it can help you (with little training) focus on your desires and not your fears.

  • Stay Fit

Eat Well… the Best Diet you can afford will help. Without proper nutrition, it is difficult to get your positive energies moving in the right direction. Exercise regularly to stay fit. Regular exercises clears your mind, grounds out negativity, and improves your health. Drink quite often, eat fruits, this helps you to stay fit and up to the task at hand. You can only enjoy your work if you are in good health.

  • Upgrade Your Value

To remain efficient in your endeavors, you need to upgrade your value. Your value is your worth. You can only build more value by acquiring more knowledge, qualities and new skills. Get a mentor if you don’t have one and keep learning daily. Get hold of any learning materials to acquire more knowledge.This helps you to become more creative and efficient at all times. Never stop learning.

  • Evaluate The Status Quo

Take a stock of your current situation. Is there anything that is holding you back to reach your goal? It could be anything from friends, family, TV, sports, Internet, lack of qualification, etc You can arrange special times with family and friends to spend time with them. You can limit the times you watch TV. You might need to enrol at a college/university or online to obtain whatever qualification you need to reach your dream. List down everything that is holding you back and take the necessary action to make sure it doesn’t stand between you and your dream.

  • Take Action

If you think about it and believe it you must also act on it! There is no point in thinking and wishing something and you don’t take action. Without action, your intentions will not manifest to reality. Take the right action, and lots of it. Don’t be lazy, get to work!

  • Persist

Sometimes it can be hard to keep going towards attaining your goal. You will need persistence on the road to success. Do not allow anything/anyone to stand in your way. If you make a mistake, rise up, seek a solution and keep going. If the going gets tough, keep going. You will get there. If Abraham Lincoln was alive. He would have told you about the power of persistence. He failed in so many ways, lost his loved ones, was humiliated in elections, but he never gave up. He persevered until he became the President of The United States – A great one by the way. In fact he told someone that, “Your own resolution to succeed is more important than any other one thing!” Put on the garment of persistence and keep going!


p/s:hope how read this may use this step too success!!! i'll try to do my best 4 this year mumtaz insya'Allah ameen.....

Saturday, December 5, 2009

jamuan best tp x best

mesti koram tetanye2 npe tajuk cmtu ye la cakap best pastu xbest plak mne satu ni sebenar nyer,cmni sebenarnyer ritu mse raye kt sni ade la buat satu jamuan ni mule2 best pastu x best meh sni nk cter dengan detail nyer..
pada hari raye eid adha yg ke-4 satu jamuan telah berlansung di istad gammah anjuran pihak yg sepatut nye la kan,pagi tu aku k ika hana bukan men semangat lagi la bangun siap2 awal2 pagi nk g jamuan tu sebab nye 100 org terawal dapat duet raye tu pasal la cepat2 siap pagi tu,tp kteorag igt kteorg ni xdapat dh duet raye ye la rase cm lambat dh kot jamuan tu stat around kul 8.30am cmtu la tp kteorg dalam kul 9.30am.
otw mse nk g jamuan kteorg sebuk la duk kire kteorg ni org ke bape la x dapat la duet raye tu nnt*terukkn kteorg ni g jamuan duk pk duet je*(ala dh org nk bg x salahkn)hihi cube teka kteorg org ke bape?? sape dpt teka die memang hebat la
sampai2 tu kteorg disambut oleh due org gadis ayu iaitu yana n tuty..dieorg "cakap koram
nape datang lamabt xleh dh la duet raye"kteorg ni dengan sedyh nye nk blah la dr counter pendaftaran tu but then dieorg cakap koram dapat la duet raye sbb koram di kire orang terawl la..huhu
cube teka kteorg org ke bape??kteorg masuk dalam golongan 20 terawal kot xleh
blakn???hahah lawak gile so kteorg pn dapat la duet raye..hihihi





mse kteorg smpi tu para siswa tgh takbir raye kot,kire nye kteorg x lambat la takbir raye pn x abes la lepas tu cm base la kalo dh name jamuan hari raye mseti la ade ucapan2 meraka2 yg sepatutnye,kami juga turut die hiburkan dengan persembahan oleh dua band mansura..best gak la dieorg nyanyi tu ye la dr xdek lansung tu kire ok la kan x gitu
then ape lagi kteorg pn makan la bile makan di hidangkan...sedap2 sungguh sedap makan itu siap2 makan aku pn bangun la jalan2 nk cr mmbe2 aku ckp rye mseti la jmpe kawan pe lagi keja aku kalo bkn snap sne snao sni mmg keje aku lebyh2 lg bile aku dh ade camera sndr ni makin banyak la gambar yg aku nk amk nyer xyah ckp la ko tgk la gmbr yg aku sempat snap ni..hihih














dh lihat gambar itu sume??aku letak sket je la kalo nk tgk byk2 bleh tgk kt fb aku ye...
ni nk cter pasal jamuan ni xbesh plak,ni nak stat em
o ni,lek2 sabar fatimah azzahara sabar yer!!!cmni mse kteorg tgh jalan2 cr mmbe2 dak2 gigi sume igt nk amk gmbr ramai2 la so kteorg jalan2 n kua dewan la kejap then ade la plak hamba Allah sorang ni die suh kteorg masuk dalam dewan sbb program x abes lg,aku x kesah la kalo die nk suh kteorg masuk tu tp yg nk hangin satu bandan nye biledengan cara die suh kteorg masuk dewan tu,mse tu kteorg tgh snap2 gambar kt lua dewan la nk tau die ckp cmner??ni aku tulis ngn wane laen ape yang die cakap kt kteorg..ready x nk dengar ni???
koram nk masuk ke x nak ni??kalo x nak masuk boleh balik skrg ek kteorg x nk sepah2 kt depan ni
perhh memang panas gle la lepas dengar die ckp cmtu kalo ye pn nk suh kteorg masuk or wateve la kn gtau la lek lok kteorg bole je masuk or balik ye la ckp raye mesti la sume org nk jmpe kawan n snap gmbr sket2kn x gitu??pastu kteor pe lagi dengan panas baek balik la kot dah kne halau watpe nk duk situ lagi yg lagi sedyh nye ade la mmbe aku yg duk dalam dewan tu die nk kua pintu dewan dh kne tutup so die pn xleh kua la
kteorg pn pulang la g sambung raye kt umh k ika plak!!!

the end


p/s:mase ari raye i sume housemate aku xdek kot~sob2 dieorg sume still kt alex lg raye n shopin sakan kt sne!!!

handoff


eid adha o9

selamat hari raye eid adha sume...
walaupun dh abes raye nk ucap gak x kire bia la nk ucap x leh ke kalo nk ucap walaupun dh abes..
weh asl ko nk emo sket2 dh la weyh
ape kaba sume hope nye everyone in pink of health walaupun dh makan daging korban banyak sangat mse raye ritu,ni nak cerita sket pasal raye kali ni anak2 meh sume dengar ape
yg akak nk cter ni dengar lek lok yer..hohoho
aritu pagi raye kt mansurah then petang tu g cairo saje nk rse raye kt cairo pulak gedikkn saye.
pagi raye tu sye g raye kt umh wakaka a.k.a wani n kaka lepas tu kteorg g la beraye kt umh org laen plak tp nk g umh org sume org x dek kua g raye gak la kot finally kteorg g raye umh kak long.. petang tu pulak kteorg bertolak la ke cairo,perjalanan ke kaherah mengambil mse dalam 2jam 30 minit,setiba nye kami di cairo kami terus la pergi ke city star,awat la ko skema sangat ni weyh tolang la x leh trime kot..
ok2 i/m back too normal now,saje je nk g city star hana nk g usha mixer die la besa la org suke buat kek la katekan,dah abes jalan2 kt city star kteorg pn g la arma nk tdo kt sane,lupe la plak nk cakap spe yg join raye kt cairo ni ok2 dgr ni nk gtau manusia2 yg terlibat ialah k ika,kwani,kik long,k iba ,sye n hana let's back to da story la lps tu sume siap nk tdo la pe lg penat kot..hihi
esk nye kteorg plan nk g raye kt sume umh negeri yg ade kt cairo tu tp yg bt open house je la maka bermula penjelajahan kami sume,bermule dengan ARMA kteorg xtau la plak yg ARMA ade buat hari raye kteorg ni memang di kire langkah kanan la pe lg kteorg pn join la dah la nasik kt ARMA tu sedap kot,ramai gak la jmpe member kt situ jmpe idayu kwn al-ameen dulu,ramai la lg tgk gambar la sng..

suasana raye di ARMA









next kteorg g beraya kt umah kelate plak,meme sedak la g rayo dumah kelate ho la buleh jupo ore kapung kito sapo tok suko dok??
kito buleh jupo saing2 kito mulo...*ok x aku ckp kelate jadi x??*
kt umah kelate jumpe syimah besh gile kot lame gile aku nk jmpe die akhirnye jmpe kt umh kelate tp yg bt aku terkejut nye die dh pakai purdah kot malu aku ye la dulu die lagi teruk dari aku kot tp skrg die lebyh alim dr aku [so kt sni kte leh tgk sume org boleh berubah cume tunggu mase je]jgn pandang org tu n hukum die sesuke ati kte je *meh kte renung sme2 ye*






lepas g umh kelate kteorg g raye umh kedah plak kt situ pun nasik die besh sampai bdk2 ni tambah kot tp aku xla sbb kenyang gile kot nk g raye umh perak dh x larat dh




malam tu kteorg g abbas saad plk,koram tgk la gmbr ek xtau nk tulis pe dh,yg pasti nye kteorg memang hepy la pergi beraye kt umh negeri sebab dapat makan nasik2 die yg sedap tu
then b4 balik kteorg sempat g asyir jap hana nk jmpe kt asma n k wani x penah g asyir so bawak la die g jalan2 kt asyir then kteorg balik la ke mansurah sume la dengan selamat n jaya nyer






p/s:hari raye memang seronok boleh makan n open house banyak2

handoff

Wednesday, November 18, 2009

hurmmm

ngatuk sudeh sambung update esk la ye sory...hihi
esk kls awl so kne tdo dulu
nak update blog lgii..jumpe esk blog ku syg..hihih

gigi oh gigi

hoho pekaba sume...
ni nak cerita pasal gigi pulak ye la nme lagi doktor gigi mesti la cakap pasal gigikn x gitu...huhu
cerita gigi bermula pada hari dan waktu yg tidak dapat diingat kembali t p yg pasti nye ia telah berlaku pada bulan 10 pada waktu malam yg hening sewaktu orang ramai sedang sibuk dengan kerja masing2....*wahai tim bolehkah anda straight to da point??*wah asal ayat aku ni macam ape je xleh bla kot...haahhaaah
baek la mari kte sambung cerita kte xdek la cmni sebenar nye kalo koram nak ta u sekarang ni aku dh masuk tahun dua dentistry (pre-dental kire taun 1 la sng)bile dh masuk taun dua kteorg baru la betul2 duk kt department dentistry b4 ni kteprg under ulum (ulum ni msm matrix la)
so sekarang kteorg byk didedahkn dengan gigi sume nye berkaitan ngn gigi kte or g blja sekanrang termasuk la kne buat gigi..
kteorang telah ditugaskn oleh doktor kami untuk mengukir gigi yg sma dengan gigi asl kte ikut ukuran yg di beri so kteorg pn buat la dengan semangat nye...
tp yg nk cite kt sni bukan la la psl buat gigi tu sangat tp pasal kejadian yg berlaku semase process penghasilan gigi berlaku..hohoho
koram dh ready ke nk dengar cite ni aku pn x sabar dh nk cter ni...ok ready get set gooo....
cmni cter nye..malam tu kteorg semangat gile la nk buat gigi ni siap susun alat2 segale la nk cakap nye semangat gile,dah siap2 susun barang nk buat tu kteorg pn nk stat l a mule kteorg pasang pelita tu dulu lame2 pelita tu mati so n la refill balik,dh elok2 refill tu so nk pasang la api..
nk tau ape jadi??jeng...jeng.,,jeng
koram nk tau pe jadi ????
elok2 pasang api sekali api tu menjala abes carpet aku jd mR bUrn tp xdek la jd mR bUrn sgt..sket je pn .,hahha lawak gile kot tu la org ajak buat kt lua nk buat dalam bilek kn dh padan muke aku...hahahha yg lawak nye mse kejadian itu berlaku sume housemate aku duk menjerit api2!!!! amk air cpt tp sorang pn x gerak sebuk duk menjerit je sume...hahah
lawak gile kot xleh lupe aku bile ingat balik peristiwa itam itu..[itam la sangat??ye la dh tebakar itam la]..
tp lepas kejadian tu kteorg tetep bersemangat nk bt gigi sampai la jadi gigi kteorg tp ka yg sedyh nye gig aku jd cam gigi kapak kot menci gile kot gigi org laen sume jadi aku nye je nk bua t maxillary central incisor tp jd gigi kapak la kalo aku ckp gigi kapak tu paham2 la kn masud nye gig besar...hahahha
nk tgk x kejadian itu??ade la gak yg aku dpt snap nyer..hahaah



rakaman yg sempat diambil b4 kebakaran berlaku...
itu ade la alat2 utk menbuat gigi..

selepas berapa minit kemudian ini pula yg berlaku saksikan lah



tp hasil penghasilan gigi tetap berhasil ini la dia...




nampak x?? dr wax bulat bole jadi sebatang gigi...huhu


handoff

Thursday, October 29, 2009

mesir oh mesir

wah2 lamenye rase x update blog ni...opssss lupe plk assalamualaikum sume...hihi sory lupe td,ni sume dengar sini nk cter pasal mesir setalah 3 bulan diriku meninggalkan nyer..muhahaha
poyo gle ayat ko tim memang x leh bla...ok2 back to da story mule2 aku naek flight kt KLIA kul 2 pagi bersama-sama kaka,kik long,jaa,syafa and k aina...
kteorg kumpul kt klia dlm kul 11 malam gitu la plan nye nk check in skali tp ade la pulak sorang ni die g check in dulu so kteorg ber 5 je la yg check in..
nak tau x kiteorg bt satu counter check in kt klia tu counter kteorg la..lame gle check in smpi org laen sume kne g kt counter laen..
nk jadikan cter ni lagi menarik kteorg sume excess luggage sume so macam2 prob la yg timbul nyer lg best bile tau bdak yg check in awl tu bag die 17 kg je..perhh memang sume hangin la tp kteorg x tau npe bag die ringan sebenar nye naseb baek x mara die.. then dh settel sume kteorg boarding la,aku k ika n jaa duk dekt2 kak long ngn k aina but syafa duk jauh sket spe suh die check in dulu kn dh kne duk jauh dr org laen ...sian die
aku duk tepi ade sorg aunty ni die datang mesia sbb melancong la pe lg x kn la sebab aku plk...hihi *tolong jgn lawyer buruk leh x tim* baek la aku kembali ke ceritaku ini....
yg si kak ika ni pulak die x leh tukar sit tuk duk tp aku n jaa sbb aunty tepi aku tu xmo tukar tp xpe gak x tukar tempat k ika bahagia duk tepi mamat serawak sorang ni..
bukan men sakan dieorg gelak tawe...
sepanjang flight to dubai tu aku tgk movie la pe lg x leh tdo sgt kot..yg si jaa ni mule2 naek flight bukan men la die ckp 'kalo aku x abes tengok movie ni aku xmo tdo lg' tengok2 die xden pape lg die dh tido la so aku layan movie sorg2...
then smpi la kt dubai tu,kteorg g tukar duet sbb nk beli air dahaga gile kot smpi dubai dekat2 nk subuh la waktu sne la waktu mesia x sure mse tu kul bpe...
nak tau x ??kteorg solatkn macam ape tah pakai kain cm nk g pantai kot,sume lupe nk bwk telekong so solat la style arab cm base....
then sume dh settle kteorg pn boarding la tuk flight ke-2 tu egypt,memeng kali ni aku tdo la dh ngantuk tahap gaban dh kot..
bile dh smpi kt airport cairo amk barang sume,kteorg pn tggu la hana sbb die ckp die yg nk amk kteorg kt airport tu n finallly hana dtg ngn ct,ikram n umar...wah lame gile x jumpe sume mmg happening gile la...hoho tp tau x???smpi mesir tu still panas dh la aku pki jaket kot ni sume hana nye pasal die ckp pki la bj tebal skrg dh sejuk kot...saje je nk knekn org ceh!!!
so kteorg pn angkot la sume barang letak ats termco..
dalam tremco tu hana x abes2 bercerita la byk betul cite die mule sume semangat la dengar then lame2 sume dh penat then sume tdo sampai la dh sampai mansoura..
kteorg smpi mansoura dlm kul 4 lebyh la cmtu mse tu dh msk asar dh...
sampai umh tu aku ngn jaa penat gile kot kteorg msk nasik then makan ngn lauk2 yg kteorg bwk..
mlm tu jaa tdo awl gle kot jetlek la katekn,pening gitu tp aku sme je sbb kt mesia pn tdo x ikut time yg betul pn...hihihi
so mule2 smpi sume mnde x stabil lg kot ngntuk la ,duet xdek la mcm la..huhu

p/s;lambat gile update blog ni...sory sume lately ni buzz gle kot plus malas..hihi
keep following me..nk update blk dh blog ni...tggu ye...hihi


handoff

Tuesday, October 27, 2009

sorry!!!

sorry lame x update blog ni,

kinda busy right now,
i got many thing to do n need to be study,
hope u guyz can be sabar n wish me lux 
4 my exam nx week
thnx coz still support me!!!

p/s:rindu nk update blog tp xdek mse la...

handoff

Tuesday, September 29, 2009

kisah sebuah LRT

kisah ini terjadi sehari b4 aku balik kampung dlm lrt mse aku n minud on da way to celcom tower tuk bayar bill phone yg aku x gne langsung kot,sim tu aku dpt free time aku n minud g book fair kt klcc tu cm nyesal amk sim tu ade gak...npe kteorg x gne koram tny??sbb nye mse kteorg try nk activekn sim tu die cakap failed registertion so kteorg x on la sim tu....then xlame tu kteorg pn dpt bill suh bayar,kalo koram benggkek x??cop2 td ko ckp nk cter pasal cter LRT ni cter pasal sim ko segale la plak...ok2 back tu da lrt kiash nyer bermula.....jeng..jeng...jeng

al-kiSah !

aku ngn minud naek la lrt tuk bergerak ke celcom tower tu mse dalam lrt tu kteorg diri betul2 dpn dua orang mamat ni so kisah nye bermula la...tuk mendalami cter ni lebyh lanjut sila ikuti perbualan dibwh,b4 tu nk knal watak nye dulu:mamat pemiutang n mamat penghutang n aku ngn minud sbg pendengar...
pemiutang:mmg susah aku nk cr ko ek,mne ko g selame ni?utang aku pe cer bile nk byr??
penghutang:aku ade je ko je x jmpe aku,utang ko tu aku byr la nnt,ko ni jgn la ckp kuat n aku x suke la cr ko ni...
pemiutang:aku ckp slow la ni xdek org dgr dh ni,pe ko xsuke care ape nye..ni aku kire baek la ni x bkn nye aku g simbah cat umh ko ke...ye la aku call ko x angkt mesg x bls pe mcm ni bro??cmni la kte jmpe mane2 mlm ni bleh??
penghutang:mne bleh weyh nnt kwn aku ikut la,kalo dieorg ikt abes la..lumpuh la ko,lg stu aku xsuke la ko tepon parent aku segale...aku dh kne marah ngn ayh aku dh tau
pemiutang:kalo ko bwk mmbr aku bleh bwk mmbr gak...so cmner duet aku ni..ko ade bape bg je la aku xksh byr sket2 pn,bro kalo ngn mmbe ko nk halal2 bleh la tp ngn gua bro xleh la kte dh jnji aku ni kire baek dh la ko jnji nk byr,tu lg stu ko ckp aku yg utang ngn ko ek..

then kteorg turun so x smpt la nk dgr cter dieorg tu,aku igt aku sorg je xtahan nk gelak rupe nye minud pn sme gak mmg xleh bla kot mamat 2 org tu...tp naseb baek la dieorg x gaduh tumbuk2 dlm lrt tu...sebenar nye percakapn dieorg ni pnjg lg tp aku dh pndkkn sket..hihi

al-kiSah !!

mse kteorg blk plak ade cter lawak lg stu,cmni mse kteorg blak tu kteorg masuk la lrt then ade la sorg mamat ni pn masuk sme die duk la tp aku minud mse tu x duk die bediri dkt aku je la..
aku borak rancak kot ngn minud pasal kt celcom tower n kteorg t'igt psl lrt pg td then tbe minud taip sumting kt phone die n show it tu me"i think i noe that guy beside ko tu"..spe plk dh mamat tu nye..
anith:aku rse tu bdk kls aku dulu la,patut la dr td die tgk aku je
aku:so pe lg tegur je la kalo dak kls ko
anith:kalo ko nk tau ni la mamat yg minat aku dulu smpi jd kontrovesi,mane x nye mse time besday aku die bg sume org coklat nk gtau sume org aritu besday aku la
aku:perhhh jmpe peminat kt dlm lrt la plk mmg arini lawak btl la
anith:da M laen aku nk jmpe M laen plk yg aku jmpe so pathetic..haha
aku:sabor je la...

then mamat tu turun la lg skali la ku ngn minud gelak sakan btw anith a.k.a minud ok!!!


al-kiSah !!!

this the last story that happen on that day ok so pay attention carefully kay!!!ni cter yg terjadi kepada diriku sendiri tiada berkait dengan yg mati dan berkait dengan yg idup that me!!!
ok back to da story k,ni mse nk turun lrt la mse aku nk turun lrt tu aku nmpk la jiran aku naek train so aku ni bajet nk buat2 x nmpk kua train x tgk belakang dh n terus nk turun escelator tp koram nk tau betape malu nye aku bile tgk esceletor tu naik bkn turun...cmne la aku bleh lupe yg tangga turun bleh satu lg padahal selalu lalu situ kot..mmg malu gle la then minud tgk la blk dlm train tu sbb aku suh die tgk nk tau jiran aku nmpk ke x!!! koram tau jiran aku gelak sakan mmg aku malu gle la x leh nk ckp tp buat x tau je ls sbb aku pn nk blk mesr dh die pn nk blk jordan dh..so x pe la

mmg aku x kn lupe la aritu it will be ur memory right minud.....

p/s:sim yg kteorg dpt free n kne byr bill tu kteorg dh tutup n dh x b'fingsi lg

handoff



Friday, September 11, 2009

xtau nk letak tajuk pe la



lihat gambar diatas,apekah yg anda fikir kn???
adakah anda ingin memiliki nyer????
ape yang ko nak cerita ni sebanarnye tim oi!!!
ok2 sebenar nye nak cerita pasal benda yg ditunjukkn diatas la
actually aku telah berjaya memiliki benda diatas itu..haha
aku beli ari jumaat aritu ngn anith kt plaza lou yatt
creadit to abah coz sume ini ditanggung penuh oleh abahku sayang
finally aku beli gak la camera ni,oit bape kali ko nk cakap ko beli cammy ni dh2 la nye
sume org tau ko dh dapat mnde alah ni..
ye la mane x gtau banyak kali nye la mse nk beli camera ni
bukan main aku dilema aku tp mase tu confuse nk beli antara sony w180 ngn samsung i8

tp last2 aku x beli gak dua ni ,aku beli olympus la plk
aritu bukan main la siap buat status segale kt ym n fecebook suh org
bg cadangan tuk aku nk pilih mne tp satu cadangan pn aku x ikut..haha
sory n thnx kepada sume yg bagi cadangan segala yer really appriciate it...
aku xleh cakap memang suke gile kot..hihihi
dulu aku pk nk beli sony sbb die ade smile detector n 10MP,samsung plak aku nk
beli sebab die ade mp3 segala la tp bile pk balik kalo beli samsung tu
byk function nnt cpt rosak plak,n sony plak sepanjang aku g kedai nk beli camera tu sume
org kt kedai x galak beli sony dieorg ckp sony brand je lebyh tp barang xdek la power sgt
so aku ngn anith pk punye pk finally kteorg dside la maka beli lah kami olympus yg xdek
pn dalam senarai aku yg pada mule nyer,olympus ni ade smile detecter spt yg aku nk tu
plus ade 12MP n free 8gb,tripod stand n 2 case..

lepas dah beli cammy ni kteorg g jalan2 jap kt time square a.k.a TS
g la usha2 sket pe yg ade kt situ sambil nk g tolong nisah usha die nyer mask
[bukan mask tuk H1N1 ke]
ni mask die nak pakai tuk dinner die nnt,ntah la aku pn x tau just tlg usha je
antara gmbr testing yg telah disnap oleh cammy br kteorg






pada hari yang sme gak kteorg telah berjanji dengan nuyu tuk berbuke puase bersama,
perhh skema gle ko tim x leh bla...
kteorg pn jmpe la nuyu kt klcc mse nk tggu tu smpt gak la snap sket hihihi
base la orang x penah ade cammy sndr la kate kn.
aku pn lame dh x jumpa si nuyu ni...

so mls nk ckp byk koram tgk je la gambar ek,padahal nk ckp die ade cammy la tu..











p/s:love my cammy so much,nk ucapkan selamat ari raye la sume tkt x blogging dh
kalo ade silap harap di maafkn..

selamat hari raya maaf zahir batin

handoff

Wednesday, September 9, 2009

tagged by grace

hmm.. i was tagged by grace..=)


Nama Penuh: fatimah azzahara
Tarikh lahir: 24 april 1990
Tempat lahir: Hospital kota bharu, Kelantan
Tempat Anda Dibesarkan: kUala LuMpur, mesia

1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?
- maryamhalimi

2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?
-main basikal,kumpul kad, baca buku, kaco org..haha

3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..
apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?
-ko ni mmg...donno wat to say la

4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?
- rumah maryam,umh kembar, taman permainan, n mane mane aje yg best

5.Apakah cita cita anda masa kecil?
-doktor

6.Apakah kartun atau rancangan tv yang anda
gemari dan masih ingat sampai sekarang?
-semua kartun, oggy, card captor sakura, n paper jer

7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?
-sume balun..haha

8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda
yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..
- kawan kawan sekolah rendah....byk sgt namenyer

9.Apakah gelaran anda masa kecik?
-tim

10.Nyatakan seberapa banyak rakan bloger anda
yg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..
-Cik cendol
-cik nana
-cik nuyu
-Cik hana
-cik aisha
-cik aina
-cik kinah
- n sape 2 aje kengkawan i...huhu



p/s:ramai la plk tag aku..thnx sume

menTAGkn diri sendiri dr nana

1-Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?

~1 bulann kot!

2-Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda.Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?

~ rilo kiley coz it colourful i like it!!

3-Berapa jumlah 'contacts' yang terdapat di dalam handphone anda?

~247

4-Sila masuk ke 'contacts' dan pergi pada huruf 'M'.Berapa kenalan yang namanya bermula dengan huruf M?

~25 orang kot..hahaha!!


5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna selain handphone yang terkini?

~3 phone baru..mane ade duet nk tukar selalu ;D

6-Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan?Nyatakan mengapa?

~power is in ur hand~guess what u noe it

7-Nada dering yang anda gunakan?

~ like whoa~aly n aj

8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?
~adek
~minud
~maryam
~ehem..
~mama n abah

9-Soalan terakhir.Nama orang yang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?

orang tersyg??mama n abah spe lg!!!
kalo gf anith hot,nicahku syg,mayam cumil,hanano
kalo bf..emmm...^_^ laaaaaaa!!hahahhaha!!


10-tag 6 orang


~azza
~hajar
~kinah
~k aina
~hana
~spe2 la yg nk amk


untitled

arini aku masak cm besa la kan tuk buke pose
tp arini aku masak x sedap langsung kot
malu gile ngn abg aku nasib baek la ayh aku buke kt masjid arini
kalo x 2 kali malu la aku
arghhhh
aku bkn x mo masak tp aku dh x dek idea nk masak pe la?
mama cpt la blk!!!!
spe2 sila bg idea n resepi nk masak pe lg
borink dh masak mnde sme je!!

p/s:abg aku mmg sengal die xmo masak padahal pro je masak

handoff

aku dan ramadhan ke-15

wah arini tarikh lawa 090909 tp aku xdek la rse arini special sgt,ko rse arini special ke???
special la kalo arini besday koramkn!!hepy besday,tbe2 je ko ni
npe sume org suke sgt arini ek sbb tarikh lawa ke???
dh2 xyah la nk melalut kalo ko x tau betape special nye arini tuk beberape org,hihi
ok2 aku xmelalut terus kepada cerita kite tuk arini ek bole???
pejam celik2 dh nak masuk ari ke-20 ramadhan dahkan!!!so cmner koram nyer ramadhan
taun ni hope nye sume lebih baek dr taun lepas la kan!!!
tpkn aku rse taun ni aku nyer ramadhan x bpe baek la,npe weyh?ko ade buat jahat pape ke tim??
ntah la xtau nk ckp cmner.....
yg pasti nyer aku taun ni quran x abes2 lg,terawih bt sndr je,ntah la aku pn x tau la
tp hope nyer sume amalan aku taun ni walaupn kurang tp diterima ALLAH la
wah insaf aku dgr ko ckp cmtu tim...ye ke marila sme2 kate insafkn diri dibulan yg mulia ni
ni aku nk cter ni,dgr la ni ye kami sedang membace x leh dgr pe ko nk cter??
aritu aku g sabah g pose sane ngn mama,aku abgku n ayhku kteorg g sne sme2
ade la satu aritu kteorg dijemput oleh stuff2 mama tuk b'buke ngn dieorg kt ospital
so kterorg g la buke pose kt sne rmi la stuff yg join buke pose tu,dieorg buat buke pose tu
tiap2 ari jumat ikut turn la spe yg kne sediakn makan,i like this attitude keep going
tgh elok2 aku makan dgn sedap nyer,ade la sorg ni masuk bilik tu.
aku dh la duk dkt ngn pintu tu so kne la aku die masuk tu,nk tau spe yg msk???
seorg doktor lelaki masuk lalu berkata"eh sory2 x tau pulak ade org kt tepi pintu ni"
aku pn senyum je la xkn nk marah die pulak so aku smbg makan balik
then dr tu pn nmpk mama die pn tny ni spe lak sambil tunjuk kt aku n my bro
mama aku pn knalkn la "ni la ank dara n ank teruna sye ni"aku pn tunjuk la muke smbl snym2
dieorg borak2 then borak tbe2 aku dgr la mama ckp kt dr tu a.k.a dr azman
mama ckp ye la awk azman mne nk igt sye,then dr azman pn ckp sye
" xlupe la lebyh2 la mak mertua sye",wat the fish????ngada2 tul
lps tu mama aku tny la bile plk turn dr azman nyer mama aku dh x sbr nk tggu die msk
dr azman nyer turn minggu dpn maksud nye this friday lakn..
pastu leh plk mama aku ckp ala sedyh la cmni ank sye xdek dh msk tu.haa??apekah sume ni
dr azman pn buat2 la muke sedyh segala xleh bla...aku plk la jd topik mse buke pose tu
aku pn pe lg tgh elok makan tu terus la cover segala nye[ko mmg xleh bla la tim pasan lebyh]
hahahahahahahaahhahahhaah
puas aku gelak!!!!drazman mmg sengal sume org malam tu buat aku malu kot..hahah

dh la cter ni malu la plak nk cter segala benda yg mereka guraukn

sekarang ni dh masuk fasa terakhir bulan ramadhan iaitu dijauhkn dari api neraka
hope kte sume dpt segala yg baek di bulan ramadhan

p/s:adakah aku seorg yg perasan die ats kejadian yg aku cterkn kt koram kt ats td???


handoff


Wednesday, September 2, 2009

award from hanan

Pertama : Appreciate this award, copy it and paste in my blog.....



thnx hanan nice award...love it...

1 - 5 fakta menarik tentang pemberi award.....
a) comel
b) baek
c) cute
4) miut
5) seorang yg periang

2- Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima awards yang seterusya

1-seorang yg baek[may b..haha]
2-suke on9
3-suke skype ngn maryam
4-selalu kene keja ngn snowy kinah
5-suke men game...hihi
6-suke kuar jln2 kalo duk mesia..
7-byk cincin..[pantang tgk kt kedai msti nk beli..haha]
8-low profile...[bajet duh]
9-syg sume kawan die specialy maryam
10-x suke lonely..haha




3- Anda perlu memilih 10 penerima awards seterusnya dan describe tentang mereka

kinah-suke buli snowy
hana-my driver yg bgs
k a'a-comel la[bagi can la kt die]haha
amni-tp dh gne wordpress bole gak la kn..
aisha-kawanku yg comel
nisah-chef yg mmg pro
nina-miszz nina
cendol-bdk sengal
dh la x tau nk tag spe lg...

Monday, August 31, 2009

success has no boundaries

nothing to say just a little bit bout success,to be success thera no boundaries ucan go higher or u can go deeper as u like to be success,i just wanna share something with u guyz hope u all like it.
i'm not to pro to g motivation i post this all for me.....


Lets cut to the chase. It’s a LIE that success has boundaries, Success knows no boundaries and it is no respecter of persons.

Success has nothing to do with where you were born and who your father was or is. Success can be attained by anyone who is willing to accept it in their life. There is no mountain, nor witch or a devil that can stand in your way to succeed. Do you want to succeed?

Yes you want to, but you find it hard to believe you can. That’s what we call resistence, when there is a battle of opposing thoughts in your mind. Your subconscious mind is not used to it. It is an uncomfortable thought in your heart but you have to make it a comfortable one. Once you become used to the idea of success; where you see yourself living the life you desire, you’ll eventually manifest those dreams into your reality.

Hundreds upon hundreds of the richest people in our world, came from humble backgrounds. They didn’t have much and most of them were poor, but the difference is found in the way they chose to THINK. They DARED to believe they can succeed and it worked out well for them.

Desire to Succeed from Today and Believe wholeheartedly that you can. It is a process. You need self discipline, keep on going even if you fail. When you fail, learn something from the fall and move on. Those who are successful failed too before they succeeded. (At least the majority of them). The difference between them and the rest of the world is their DESIRE, DETERMINATION AND SELF BELIEF. I know for sure, if you follow success rules like the three mentioned above, you will SUCCEED.

p/s:to be success to just need to belive ur self n alwayz thinking that u can do anything if u really
wanna do that!!! trust me u can do it!!

i'm the best student among the best!! yes i can do it!!!

to my sister gud lux in ur PMR exam..9A's is in ur hand


handoff

ramadhan pada taun ini

ermm...lame dh x tulis coretan di blog ini[tim asl ko ni tbe2 je cakap baku ni]xleh bla
salam sume mmg lame kot x update blog ni rindu nyer...
nk update cmner laptop ni adek aku asyik gne je ye la cuti skola la ktekn tp skrg
dh bole update sbb kanak2 t sume dh balik ke sekolah
ayuh kembali ke sekolah la....ayuh[2x]dh2 ko dh x yah stat nk melalut ek cepat la cter pe yg
ko nk cter sgt tu..eh dh x sbr ke nk dgr[alamak pasan la plk]
ok2 jom stat cter skrg ek,ermm kte pose pn dh nk msk 2 minggu dh kot so cmner koram nye
pose beras sume ok x???sume mst ok nye la aku jamin.hihih
taun ni aku pose cm laen sket la,pe yg laennyer mcm la ko pose lame dr org laen
ye la laen kot taun tau ni pose x dek mak aku..hukhuk,yela la dh mak aku duk kt sabah
sekarang cmner la nk pose ngn die tp tu ok la yg plg x leh bla skrg aku kne bangun
masak sahur,yea dulu mne ade dulu sume mama aku yg bt aku bangun tunggu makan
je kot sekarang baru ko tau cmner mama bangun masak sahur tiap2 ari,padan muke ko tim
ye la2 aku tau aku ni mls kn,tp mmg mncabar gle la aku kne bangun masak sahur
naseb baek la aku bangun gak kalo x jawap nyer ayah ngn abang aku sahur roti je la..haha
mule pose tu ok lg sbb mama aku ade balik sini,ade la dlm seminggu tu,+ plak adek2
aku sume balik so xdek la susah sgt aku ,dieorg ade gak la tolong2 aku sket2
tp arini aku sorg je sbb adek aku sume dh balik sekolah balik..hua3x
padan muke ko masea adek ko ade ko buli dieorg ni tinggal sorg br ko rase
skrg baru la aku tau betapa susah nye mama aku nk sedia sahur dulukn....
aku skrg ni naek pening dh x tau nk masak ape ye la mne x nyer kne masak sahur lg bebuke lg
eh suri umh laen yg masak tiap2 ari x kecoh pn ko br je masak dh kecoh
ye la dieorg dh pro aku ni ape je mne x kecoh nyer,kalo tny ayah aku nk makan pe die mst
jwp suke ati la masak je pape pn abah x kesah,tp susah gak kalo ayah aku ckp cmtu sbb nye
nnt aku la yg pening nk kene pk nk masak pe nyer...

semalam aku kua buka pose ngn mmbr aku;maryam + amirul kt gomabak[pada mla nye]
kteorg gerak bukak pose ngn mirul die datang amk kt umh mayam la
so kteorg gerak la dlm kul 5.45 gtu then smpi la ke destinasi yg ingin di tuju oleh kami
smpi tu kteorg pn amk menu la order segale la,siap order tu borak2 la kteorg nye
tgh elok2 kteorg borak tu ade la waiter tu nk serve air,tbe2 tgh leklok die nk anta tu die
telangggar la miru so air tumpah la kne mirul sket je la tp...
mse tu mirul maintain lg kot sbb air tumpah sket je lg pn waiter tu dh mintak maaf
kteorg pn sambung la borak2 sbb lame x jmpe segale la kne
then makanan kteorg pn smpi,nk jd kn cter nye time nk serve ikan siakap masak mangga
kesukaan maryam tu the same waiter tumpahkn kuah ikan tu kne la mirul..
kteorg ni dh tgh bes2 borak tbe jd cmtu plk mirul pe lg g la bangun nk basuh baju die yg kne
ikan tu bkn bj je kot suar die pn kne,lps siap basuh tu mirul pn ajak kteorg
blah ajk buke tempat laen.mse mmg nmpk gle kot muke die laen,cuak gak aku mse tu...
die bg kunci kt mayam suh kteorg masuk kate segale la
then kteorg pn g au5 g buka pose kt sne,kt kedai teratak not bad gak masakan die
bes gak la bole tahan dh siap2 makan kteorg pn balik la..
nway mirul thnx coz bwk g buke pose...hihihihihi

p/s:g gombak prob ngn waiter laki yg x pndi nk serve tu bile g eratak plk waiter yg xbape nk pikap kteorg ckp,bkn ckp arab pn..

hand off

Thursday, August 20, 2009

farewell bbq to hana at hana's house

arini hana fly g mesir dh die fly sorang2,nak x nk mmg die kne g gak la mesir tu sbb die kn teruskn perjuangan nyer yg blom selesai lg so meh la kte doakn hana sucsses kt sne ke
hope die dpt mumtaz...aminnnn
ok2 xmo sedyh dah idup mesti di teruskn ala ko bkn nye x jmpe hana lg nnt ko g sne
jmpe la die blk[sedyh sbb driver dh x dek]
jom kte cte mse farewell bbq hana aritu bes gle kot bbq tu btkt umh hana ye la dh tuk die mst la bt kt umh die xkan la nk bt kt umh org laen plk
tp b4 cte psl bbq's hana aku de kua g mid valley tuk jmpe sorg mmbr aku ni yg mmg lme dh aku nk jmpe tp x jmpe2 gak kt kelate,aku ,minud g mid nk jmpe hanis a.k.a ce'
kteorg jnji ngn ce'jmpe kt mid ce' smgt nk jmpe ngn kteorg tu sbb die igt kteorg x g bbq hana
so die ajk la kteorg kua tmn die shopin brg org nk fly g jordan kn mst byk shopin.hahah
aku ngn minud bkn men la kelantong si ce' tu ckp yg kteorg x g bbq hana
die try gak pujuk kteorg suh g bbq hana sbb die tkt nnt die sorg je
xdek kwn or KONGOR in kelate...hihihihi
lme gak la kteorg hangout sbb lame x jmpe kn tp gmbr x dek la nnt tunjk sume ngn ce'
kteorg kelantong ce' smpi la hana dtg sbb hana yg dtg amk kteorg tuk g umh die..
tp b4 hana smpi tu ade satu adegan yg x dpt di lupekn oleh aku,minud,n ce'
nk tau xpe???ikuti la cte kt bwh ni.....

mamat sesat:salam
kteorg:wasalam
mamat sesat:korang ni skola lg ke dh university??kalo u kt ner??
aku:kteorg dh u kt mesir npe???
mamat sesat: koram nmpk muda la xcaye sye ni 18 br abes spm n kalo bole mmbr sye pn nk knal korang ni boleh x??
minud:xpe la baek koram duk diam je kt situ

aku dengar je minud ckp cmtu xthn gle kot nk gelak padan muke mamat tu,malu gle kot
ye la kteorg mula igt die nk buang smph sbbnye tong smph tu btl2 dpn ktorg
sekali die nk ngorat la xleh bla langsung kot..hahahahahahah
then hana dtg n kteorg g la umh die tuk bbq mlm tu


bile ce' tau je yg kteorg overnight umh hana abes aku kne pukul ng die sakit kot
so mlm tu kteorg pn berbeku la ng hana n da family,igt rmi sgt kwn hana nk dtg tp naseb baek la
x rmi sgt kalo x kteorg la plk yg segan nyee..hihihihih
k ija,k mimi,k long,kaka minud,ce' and ade la 2 3 org mmbr laki hana
stat bbq tu dng kakak hana yg berbeku dlu kteorg mkn dulu,bile dh cukup tenaga br la amk alih.
bile perut dh kenyang ape lg mulakn keje anda tim!!!td ckp dh kenyang nk wt keje..
yela2 aku nk bt la ni tp nk mkn sket je lgT__T dh ape yg ko ckp sorg ni???ok2 back to story
bile aku,k long k ika n minud siap mkn kteorg pn amk la shiff k ajin plk
kteorg mngelarkn diri kteorg ni kumpulan wonderpets..hihih comelkn nme tu
kteorg pn bakar la segala seafood yg ade tu tp yg plg bes ad daging panggung sdp awi daging tu
nk tau npe pngl wonderpet ye la tgh bakar2 boleh plk udg tu jth kt dlm arang
so kne la pngl wonderpet tuk selamatkn udg yg jth tu
bile dh selamatkn udg tu kteorg bsh2[ni rahsia tkg bakar je]...hihihihihih










dh siap mkn segala kteorg pn naek ats la utk solat isya' sbb dh lewat kot but hana still
layan mmbr die sbb ade yg dtg lmbt kot.tp kteorg bkn keje sndr la
kteorg pe lg lps siap tuk terjun dlm swimming pool la pe lg syok kot lame dh x mndi kolam
sume mandi x seda diri la mndi sepuah-puas nye but mse kteorg tgh mndi tu tbe2...
jeng..jeng..jeng
ade plk nenek hana pnye 'jaga' tu lalu on lampu mse kteorg tgh mndi
arghhh...sume dh basi ngn pck tu sengal tu die jln wt bodo je kteorg ni bjet nk nyorok la
mcm gaye nyorok ade,aku m'yelam dlm air la bg x clear sket,padahal ck tu nmpk gak kot tp
xdek la nmpk jelas st kn....
hihihihihihih

the end..hahahha

p/s:hana thnx 4 da bbq n gud lux 4 ur exam,selamat pose sume[dan2 plk uap nyer]


handoff

Wednesday, August 19, 2009

kami di negeri cik siti wan kembang*part 2*

ok kte smbg cte smlm ek,smlm smpi mne dah aku cte kt koram???xigt la spe leh igt kn aku...

igt dh,ok jom kte smbg cte kte blk ok cmni lps dh pasar siti kadija kteorg g mkn kt mcd then mlm tu kteorg g kbmall g nooodle station nk mkn sbb kt foodcourt x byk kedai bkk.Then jln la kt kbmall tu smpi borink bile dh borink kteorg g wakaf cek yeh plk,kt situ ade cm pasar mlm la so boleh la k ika g cr tdg yg die nk g jualkt kL tu..then dh pnt blk tdo la
pagi yg gelap kini sudah terang,eh pe ko melalut ni tim,dh2 smbg blk cte ko tu..yela2 nk smbg la ni pg tu kite org check out otel sbb ptg nnt nk g tdo umh nenek k long,dh check out tu kteorg



sarang han dagoo...






plan nye nk g rantau panjang ala yg dekat ngn siam tu..kalo nk g sne kne ade passport[hahaha koram kne tipu ni still kelate la xyah passport msk je]
smpi rantau panjang tu ape lg kteorg shopin la,aku pn ade gak la beli beli toto je tp hahahah
k ika n hana la beli byk skali k long pn x ketinggalan shopping.K ika shopin tdg yg nk jual kt kL ade la abes dlm 500rat,klong ngn hana xtau la abes bpe duet sbb x smpt nk tny dieorg..
dh abes shoping kteorg g kubang kerian plk g USM wtpe plk g USM ade org sakitke??
xdek la ni bkn g hospital USM ni USM universiti la,wtpe lg tim g sne???
aku g jmpe mybesties la lame gle kot xjmpe die windu gle kt die nk knal die x??? ni la fariehan my besties n one of my geng mse kt skola mahaad dulu tp kn bkn jmpe fariehan je huwaina pn ade gak,lme x jmpe koram sume windu sgt...
fariehan pn perghh dh makin cun n matang kot,farihan skrg dh pki tdg bidang 60 kot mmg aku respect la die sbb aku yg duk kt mesir ni pn xdek la pki tdg bidang 60..farihan dh la cm ganas2 gak la dulu skrg perghh makin ayu seiyh,seyes ni aku ckp x men2 pn x caye tgk la gmbr ni..




skrg caye x aku ckp??tgk fariehan tu..






lupe plk hana pn ade jmpe mmbr die kt sni nme die nadia..

lps dh jmpe fariehan kteorg pn g mkn kt maksu NAB nasik air,sbb lme dle kot x mkn nasik air so g la mkn kt sne,igt nye lps g mkn sne nk g la umh k iba a.k.a ciba tp die xangkat la plk
br je dpt tau yg die x sehat ritu sbb tu la die x angkat tepon xpe2
ciba semoga sehat sentiase ye.dh x dpt g umh k iba so kteorg g beli tiket tuk blk kL
then blk la umh umh k long,mlm tu kteorg mkn mck k long msk sedap gle men ngn adek sedare klong haikal comel gak la bdk tu tp pnt la nk layan die sorg ni lari sne-sni..



ni la haikal tu..

kteorg sume blkari sme tp k long blk pg n kteorg blk mlm naek bas gak la
lps klong naek bas kteorg pn g la kb blk g lepak2 and buang mse kt sne smentare tggu mlm
menjelma pergh ayt ko mmg xleh bla T_T..hihihi
lupe plk kteorg g PCB ptg tu bwk k ika n hana g sne jln2 padahal kt sne bkn ade ape sgt pn
bia la dieorg nk g nk wt cmne g jela pesalah nye tmnkn dieorg pe la ko ni tim
sonok nmpk dieorg kt pcb tu men air segala aku je la duk kt tebing sambil men pasir ceh
ceh cm ape je ko ni timmmon diam lah..yela2 aku diam la ni






ni la kanak2 yg x pnh jmpe pntai..syok sgt nmpk..



mlm tu kteorg pn naek bas tuk blk kL tp b4 blk tu aku ade jmpe ust aku dulu
ust tu mmg baek la ngn aku kteorg jmpe pn sbb die nk bg gmbr camp dak2 bomba n tuk
menjeleskn aku yg xdpt join camp tu~menyampah tul mmg bes la camp tu
then ust blja makan......
rse nye smpi sni je la cte kteorg di ngeri cik siti wan kembang hope sume suke..hahhah
kalo x suke pn ape aku ksh ni cter aku bia la...hahhaaha


p/s:cte ni telah die tapis sume yg ade yg hepy2 je yg x bes x di cte..hihi
n satu lg creadit tu our driver thnx u sbb bwk rajen nk bwk kteorg g mne yg kteorg nk g...
maaf la kalo ade yg tersinggung spnjg pejln ke kelate....

handoff

 
design by suckmylolly.com